Föreläsningar

Under Idrottsyran kommer du som besökare att kunna ta del av en rad olika föreläsningar. Nedan hittar du information om våra föreläsare samt deras ämnen. 

Föreläsningarna kommer att hållas inne i Fjällräven Center i gamla Victory Bar på entréplan.
Observera att alla föreläsningar har fri entré men att till föreläsningen med Kalle Zackari Wahlström krävs biljett, dessa kan man hämta kostnadsfritt hos Area1 på Sjögatan 1Ö under deras ordinarie öppettider.

"Stark som en björn, snabb som en örn"

11.00 - 12.00 Föreläsare: Kalle Zackari Wahlström, Stark som en björn, snabb som en örn

Kalle Zackari Wahlströms hälsofilosofi bottnar i en befriande avslappnad inställning till hälsa. Han förespråkar hård träning, men tar avstånd ifrån ohälsosamma tankar som att man måste svälta sig för att gå ner i vikt och få en vältränad kropp. Nu vill han lära oss att träning är roligt, lärorikt och ger positiva resultat både fysiskt och psykiskt

12.00 - 15.00 Förändringarnas vind blåser inom svensk idrott - SISU Idrottsutbildarna Västernorrland

12.00 - 13.00 Idrottsrörelsens arbete för en inkluderande idrott
Ett av de prioriterade områdena i svensk idrotts strategi handlar om ett livslångt idrottande för alla grupper. Svensk idrott ska vara inkluderande och en positiv kraft mot segregation och utanförskap.
Föreläsare: Lillemor Lindell, integrationsansvarig Riksidrottsförbundet.

13.00 - 13.15 Panelsamtal om inkluderande idrott med representanter från bland andra Riksidrottsförbundet, Västernorrlands Idrottsförbund och Gottne IF
Moderator: Karin Sundquist, SISU Idrottsutbildarna och Västernorrlands Idrottsförbund

13.30 - 14.30 Förändringarnas vind blåser inom svensk idrott
Flera stora lagidrotter slopar tabeller och poängligor. Riksidrottsförbundet har nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott. Varför sker dessa förändringar och vad säger de nya riktlinjerna?
Föreläsare: Magnus Forsberg, Idrottskonsulent SISU Idrottsutbildarna Västernorrland

14.30 - 15.00 Panelsamtal om en idrott i förändring med representanter från bland andra, SISU Idrottsutbildarna, Västernorrlands Idrottsförbund och Nätra Skidklubb.
Moderator: Karin Sundquist, Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.